80 % av selskapene opplever sikkerhetshendelser i Skyen
Sikkerhetshendelser i Skyen

Migrering til skyen gir mange fordeler for bedrifter. Først og fremst reduserer de driftskostnadene med nesten 40%. De øker også smidigheten, reduserer vedlikeholdstiden for tradisjonelle IT-infrastrukturer og får fleksibilitet og skalerbarhet. Men etter hvert som antall arbeidsbelastninger distribuert i skyen vokser, sliter flere og flere organisasjoner med å holde tritt med sikkerhetskravene.

I løpet av det siste året har mer enn 80 % av organisasjonene opplevd sikkerhetshendelser i skyen, og 41 % av ingeniørene tror at sikkerheten i dette miljøet vil bli enda mer utfordrende når neste generasjon skybaserte applikasjoner distribueres.

Hva er de viktigste angrepsvektorene i skymiljøer?

  • Kompromitterte kontoer: Google Cloud-analyse har vist at brute force-angrep er den vanligste inngangsvektoren i Cloud-miljøer og var ansvarlig for 51% av cyberangrepene i første kvartal i år. En annen utbredt form for kompromitterende kontoer innebærer at trusselaktører kjøper legitimasjon på det mørke nettet eller utnytter legitimasjon eksponert i offentlige depoter. Dette skjer vanligvis fordi organisasjoner ikke implementerer en multifaktorautentiseringsløsning (MFA) for å sikre kontoene sine.
  • Utnytte applikasjoner i skyen: I IaaS-miljøer der Cloud-kunder administrerer sine egne webapplikasjoner og systemer, er klassiske webapplikasjonssårbarheter fortsatt vanlige, og å utnytte dem er en effektiv måte å få tilgang til miljøer på. Utnyttelse av sårbar programvare er den nest hyppigste trusselvektoren, og står for 37 % av skytrusselaktiviteten.
  • Misbruk av feilkonfigurasjon: feilkonfigurasjon innen skyarkitekturer spiller en nøkkelrolle i å bli potensielle ofre. Administrasjonskonsoller uten passordbeskyttelse eller med standardpassord er ansvarlige for 30% av slike angrep. På samme måte står eksponerte serverarbeidsbelastninger for 27% av truslene. Dette etterfølges av altfor ettergivende tjeneste- eller brukerkontoer (25 %), offentlig eksponerte webservere uten WAF (webapplikasjonsbrannmur) og/eller en belastningsfordeling (23 %), virtuelle maskiner eller beholdere som kjører som root (22 %), administrasjonsgrensesnitt uten flerfaktorautentisering (22 %), trafikk til uautoriserte IP-adresser (22 %), deaktivert logging (19 %) og åpne porter (19 %).
  • Phishing: Phishing utgjør også en trussel mot skymiljøer. Administratorer blir ofte lurt via e-post til å få tilgang til sider som etterligner Cloud-leverandører, noe som resulterer i legitimasjonstyveri når de logger på kontoene sine fra den falske portalen.

Oppnå skysikkerhet

Å ta i bruk cyberhygienepraksis som å bruke flerfaktorautentisering for å beskytte tilgang til kontoer, være klar over potensiell phishing, oppdatere og oppdatere programvare og sikre at elementene som er en del av skyarkitekturen er riktig konfigurert, er viktige første skritt.

WatchGuards Cloud-brannmurer en del av disse beste praksisene for cybersikkerhet, og fungerer som en brannmur for fysiske nettverksmiljøer, selv om den også fungerer for å beskytte servere i skyen. Dette gjør det mulig å oppdage og forhindre avanserte angrep som ransomcloud eller nulldagstrusler som forsøker å unngå nettverksforsvar. Ved å inkorporere AI blir beskyttelsen prediktiv, noe som betyr at den kan beskytte mot skadelig programvare som utvikler seg.

En av de største utfordringene for fagfolk innen skysikkerhet er å få synlighet i miljøet for å sikre sterkere databeskyttelse. Dette er grunnen til at vår Firebox Cloud gir full synlighet, noe som muliggjør raskere beslutningstaking og enklere sikkerhetsadministrasjon.