zero-day attack

zero-day attack

Hva er et zero day angrep, og hvorfor er det så vanskelig å stoppe?

 

Et zero day angrep er et cyberangrep som utnytter en sårbarhet som ikke er kjent eller fikset av programvareutvikleren. Det betyr at det ikke finnes noen sikkerhetsoppdatering eller antivirusprogram som kan beskytte mot angrepet. Et zero day angrep kan ramme alle typer systemer, fra datamaskiner og smarttelefoner til nettverk og skytjenester.

Et zero day angrep er en stor trussel fordi det kan gjøre stor skade før det blir oppdaget og stoppet. Angriperne kan stjele sensitiv informasjon, installere skadevare, kryptere filer, ta kontroll over enheter eller tjenester, eller sabotere operasjoner. Et zero day angrep kan også være en del av en større kampanje som kombinerer flere angrepsvektorer og mål.

Hvorfor ikke alle SOC og MDR leverandører kan stoppe zero day angrep? Et SOC (Security Operations Center) er et team av sikkerhetseksperter som overvåker, analyserer og responderer på sikkerhetshendelser i et nettverk. Et MDR (Managed Detection and Response) er en tjeneste som leverer SOC-funksjonalitet til kunder som ikke har eget SOC eller ønsker å forbedre sitt eksisterende SOC.

Et SOC eller MDR kan hjelpe med å oppdage og håndtere mange typer cyberangrep, men de har også sine begrensninger. En av dem er at de ofte baserer seg på signaturbasert deteksjon, som bruker kjente mønstre eller indikatorer for å identifisere ondsinnet aktivitet. Dette fungerer bra mot kjente trusler, men ikke mot zero day angrep som ikke har noen signatur. Et annet problem er at et SOC eller MDR kan ha forsinkelse i å oppdage og reagere på et zero day angrep, spesielt hvis det er godt skjult eller kamuflert. Dette gir angriperne mer tid til å utføre sine mål og spre seg i nettverket.

Hvorfor Blackpoint cyber kan stoppe zero day angrep? Blackpoint cyber er en MDR-leverandør som har utviklet en unik teknologi som kan stoppe zero day angrep i sanntid. Teknologien heter SNAP-Defense, og den bruker atferdsbasert deteksjon, som analyserer nettverkstrafikken og enhetenes oppførsel for å oppdage unormal eller mistenkelig aktivitet. SNAP-Defense bruker også en patentert teknikk som kalles Network Lockdown, som isolerer enheter eller segmenter som er infisert eller kompromittert, og forhindrer videre spredning av angrepet.

Blackpoint cyber har flere fordeler over andre SOC og MDR leverandører når det gjelder å stoppe zero day angrep. For det første har de en raskere og mer nøyaktig deteksjon, som reduserer risikoen for falske positiver og falske negativer. For det andre har de en automatisk og effektiv respons, som begrenser skadeomfanget og gjenoppretter normal drift. For det tredje har de en proaktiv og kontinuerlig beskyttelse, som oppdaterer seg selv med nye trusselintelligensdata og lærer av hver hendelse. For det fjerde har de en transparent og samarbeidsvillig service, som gir kundene full innsikt i hva som skjer i deres nettverk og hvordan Blackpoint cyber håndterer det.

Hvis du vil vite mer om hvordan Blackpoint cyber kan stoppe zero day angrep i din organisasjon, kan du besøke deres nettside eller kontakte dem for en gratis demo.

Bestill en demo i dag

Absec tilbyr gratis sikkerhetsjekk av bedriftens RISIKO og Sårbarheter. Ikke gå glipp av denne enestående muligheten å utføre risikoreduserende tiltak, jmf GDPR og rammeverk som ISO 27001.

GRATIS “HUMAN” RISIKORAPPORT GRATIS EKSTERN SÅRBARHETSSKANNING